Nog sneller internet

De door de provider opgegeven internet snelheid bleek in praktijk helaas niet te worden gehaald en derhalve niet te voldoen. Sinds gisteren hebben we een nieuwe aansluiting van een nieuwe provider. Er wordt niet meer gebruik gemaakt van de oude telefoonlijn, maar er is een antenne geplaatst die een moderne draadloze verbinding met de Ruprechtický Špičák en een snelheid van 25 mbs mogelijk maakt.

Medio 2017

Hoewel het vanaf medio 2017 mogelijk moet zijn om in heel Europa op 4G te internetten via de telefoon, hebben we toch besloten om de vaste internetverbinding van het huis op te waarderen naar het maximaal beschikbare in Vižňov. Er hoeft geen televisie of radio streaming over die lijn, want het huis is voorzien van een satelliet schotel voor TV en radio ontvangst. Daarmee zal de nieuwe snelheid voldoende blijken om vlot te internetten voor de dagelijkse dingen. En voor meerdere WiFi apparaten tegelijk!